جملات سخت برای فن بیان + PDF جملات تمرینی فن بیان

جملات سخت برای فن بیان

اهمیت یادگیری فن بیان، در رشد و پیشرفت در زندگی شخصی و شغلی برای هیچکس پوشیده نیست. مثل تمام مهارت‌های دیگر، یادگیری فن بیان و سخنوری نیز از راه‌های مختلفی قابل انجام است. یکی از ساده‌ترین و بهترین روش‌های تقویت این مهارت، استفاده از جملات تمرینی فن بیان است.

این روش که یکی از انواع تمرین فن بیان در خانه است، به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید به‌صورت خودآموز مهارت‌های بیانی خود را تقویت کنید. با مطالعه این یادداشت، می‌توانید صفر تا صد یادگیری فن بیان با استفاده از این روش را بیاموزید.

برای اینکه بتوانیم این تمرین فن بیان را انجام دهیم، لازم است جملات را به چند دستۀ مشخص تقسیم کنیم تا بتوانیم در زمان مناسب به سراغ هر یک برویم. هر دسته از این جملات قرار است یکی از مشکلات بیانی ما را حل کنند یا برای تقویت یک بخش از جورچین مهارت تسلط کلامی، به کمکمان بیایند.

این جملات، نخستین جملاتی هستند که باید به سراغشان بروید. جملات پیچیده زبانی، جملاتی هستند که کمک می‌کنند عضلات زبان و دهان تقویت شده و تلفظ کلمات دشوار برایتان ساده‌تر شود.  هدف از تمرین و تکرار این دسته از جملات، تقویت توانایی تلفظ ترکیبات پیچیده صوتی و کلمات چندهجایی است.

مثال:

  • چه ژرف است جهان‌نمای جایگاه جدی‌ترین جزئیات جوهری جهش‌های جغرافیایی!
  • رسانه‌های رسا، نقش و نهاد نوین را با نهادینه‌سازی نغمه‌های نهان نمایان می‌کنند.

دستۀ بعدی جملات سخت برای فن بیان، جملاتی هستند که شامل حروفی می‌شود که از نظر شکل یا تلفظ به هم شباهت دارند. تمرین حروف برای فن بیان، به شما کمک خواهد کرد تا این حروف را به سرعت از یکدیگر تفکیک کرده و به سادگی تلفظ کنید.

مثال:

  • سمسار تو سمساری‌ش پوست سوسمار داشت.
  • سپر عقب ماشین جلویی زد به سپر جلو ماشین عقبی!
  • دستم اندر ساعد ساقی سیمین‌ساق بود.
  • لای رولت، رندۀ لیمو رفته بود.
  • شیش سیخ جیگر، سیخی شیش هزار!

هدف از تمرین و تکرار این دسته از جملات، بالا بردن میزان کنترل بر روی سرعت و ریتم گفتار است. یعنی اینکه این تمرین به شما کمک می‌کند بتوانید سرعت گفتار خود را عامدانه، بالا یا پایین ببرید.

مثال:

  • آهویی رفته بود چرا، که هم چرد هم بچراند بچه را، نه خود چرید نه بچه را، بگید چرا؟

این دسته از جملات سخت برای فن بیان، که در مرحلۀ آخر باید به سراغشان بروید شامل جملات مرکب، جملات شرطی و جملات وابسته می‌شوند. تمرین این جملات به افزایش تمرکز و بهبود خوانش شما کمک خواهد کرد. هدف از انجام این تمرین و بازی با کلمات فن بیان از این طریق، تقویت توانایی بیان مفاهیم پیچیده به صورت شفاف و روان است.

مثال:

  • در حالی که باران با شدت زیادی می‌بارید، ما به‌سرعت به سمت خانه دویدیم چون که می‌خواستیم پیش از اینکه بیشتر از این خیس شویم به داخل خانه برویم.

پیشنهاد: یک فهرست طولانی از این جملات برای خودتان تهیه کنید و آن را به‌صورت طبقه‌بندی شده در یک یا دو صفحه بنویسید و همیشه همراه خود داشته باشید. همچنین می‌توانید PDF جملات تمرینی فن بیان را از انتهای این مطلب دانلود کرده و در طول روز از روی آن تمرین کنید.

جملات سخت برای فن بیان به چند دسته تقسیم می‌شوند: جملات پیچیدۀ زبانی، جملات حاوی حروف مشابه، جملات با آهنگ و سرعت متفاوت و جملات با ساختار پیچیدۀ دستوری
هر دسته از جملات سخت فن بیان، یکی از مشکلات بیانی شما را حل می‌کند.

برای تمرین جملات سخت فن بیان می‌توانید روش‌های مختلفی را امتحان کنید. در این قسمت، به‌عنوان پیشنهاد چند مورد از این روش‌ها را توضیح داده‌ایم. اما فراموش نکنید، با صرف قدری خلاقیت و کمی جستجو می‌توانید روش‌های بیشتر و موثرتری پیدا کنید.

کیفیت همیشه از مسیر کمیت می‌گذرد؛ این یعنی برای اینکه در کارمان به کیفیت مطلوب برسیم، لازم است در بدو امر بر روی حفظ کمیت تمرکز کنیم.

این جمله در یادگیری هر مهارتی از جمله مهارت فن بیان و سخنوری به کار می‌رود. در ابتدای کار، بهتر است تمرکزتان را روی یک چیز قابل اندازه‌گیری بگذارید و در مراحل بعدی سراغ کیفیت بروید.

برای شروع، تصمیم بگیرید روزانه از روی هر جمله، بیست مرتبه با صدای بلند بخوانید. این کار به شما کمک می‌کند اصطلاحاً زبان‌تان را گرم کنید و برای تمرینات بعدی آماده شوید.

جملات زیبای فن بیان که در شروع کار گردآوری کرده‌اید را پیش رویتان بگذارید. سپس هر کدام را به ترتیب، یک بار با سرعت آرام، متوسط، تند و بسیار تند بخوانید. حالا همین کار را با لحن انجام دهید و سعی کنید جمله را با لحن عصبانی، شاد، هیجان‌زده، ترسیده و… بخوانید.

در مرحلۀ آخر، ترکیبی از لحن‌ها و سرعت‌های مختلف را امتحان کنید. تلاش کنید به‌تدریج، این کار را با زمان کمتری تامل انجام دهید. بدین ترتیب، رفته‌رفته بر لحن و سرعت بیان مسلط خواهید شد.

دستگاه یا اپلیکیشن ضبط صدا، عصای دست کسانی است که می‌خواهند بر روی تقویت فن بیان خود وقت بگذارند. موقع خواندن جملات و تمرین عبارات، ضبط صوت را روشن کنید و پس از پایان کار به آن گوش کنید.

حتی می‌توانید با استفاده از این جملات، یک یا چند متن تست فن بیان برای خودتان بنویسید و هر بار آن را بخوانید. بهتر است هر بار، ضعف‌ها و نکاتی را که نیاز به بهبود دارند یادداشت کنید تا روند پیشرفتتان را ببینید.

اپلیکیشن ضبط صدا، عصای دست کسانی است که می‌خواهند بر روی تقویت فن بیان خود وقت بگذارند.
یکی از روش‌های مؤثر در تمرین جملات سخت برای فن بیان، ضبط صدا و سپس گوش کردن به آن است.

تمرین منظم جملات دشوار و متن ادبی برای فن بیان، به‌مرور زمان تغییرات مثبت قابل‌توجهی در مهارت تسلط کلامی فرد ایجاد خواهد کرد.

در جدول زیر می‌توانید فواید انجام هر یک از تمرینات بالا را در بلندمدت ببینید.

تمرین جملات سخت فن بیانفواید بلندمدت
تکرار مداوم جملات پیچیدهافزایش تسلط بر تلفظ، روان صحبت کردن، گسترش دایره واژگان
تغییر سرعت و لحن در بیان جملاتافزایش انعطاف‌پذیری صدا، بهبود توانایی بیان احساسات، جذابیت بیشتر در بیان، تنفس بهتر
ضبط صدا و گوش کردن به آنشناسایی نقاط ضعف، بهبود تلفظ، افزایش آگاهی از میزان کیفیت صدا و لحن، کاهش تپق زدن
تمرین با جملات متنوعگسترش دایره لغات، تقویت مهارت‌های زبانی، یاد گرفتن ساختار صحیح جمله

همان‌طور که دیدید، انجام تمرین جملات سخت، نه‌تنها به تقویت مهارت‌های پایه مثل تلفظ کمک می‌کند، بلکه منجر به بهبود مهارت‌های پیچیده‌تری مثل بیان احساسات، انتقال مفاهیم پیچیده و ایجاد ارتباط موثر با دیگران نیز خواهد شد.

همان‌طور که دیدید، یکی از بهترین راه‌ها برای یادگیری فن بیان، استفاده از جملات تمرینی فن بیان یا جملات سخت برای تمرین فن بیان است. به کمک این جملات می‌توانید جهش زیادی در مهارت فن بیان خود ایجاد کنید. کافی است در طول روز، یک بازۀ زمانی کوتاه تعیین کنید و جملات سخت فن بیان را که در این مقاله خواندید را تمرین کنید.

download

دریافت مستقیم فایل ۳۵ جمله سخت فن بیان

مطالب پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وقتش رسیده آقای صحنه باشی رد کردن