چطور برای یادگیری فن بیان وقت کافی پیدا کنم؟

تمرین فن بیان

اگر شاغل هستید و قرار است هم‌زمان با فرارسیدن آخر هر ماه، با کوهی از قبض‌ها و سررسید چک‌ها و اقساط و کرایه‌خانه روبه‌رو شوید، مادر هستید و مسئولیت هزارجور کار مختلف از شست‌وشو و پخت‌وپز تا رسیدگی به درس‌ومشق بچه‌ها برعهده‌تان است، یا این‎‌که محصل هستید و هر ترم باید هزار واحد بگذرانید تا سر موقع مقرر فارغ‌التحصیل شوید، ممکن است فکر کنید پیدا کردن زمان خالی برای یادگیری فن بیان غیرممکن است.

اما اگر با چشم باز به ساعات شبانه‌روزتان نگاه کنید و کمی فکر کنید که از کدام قسمت‌های روز می‌توانید کمی وقت بدزدید، می‌بینید که برای جا دادن یادگیری فن بیان در برنامۀ روزانه‌تان فقط به کمی خلاقیت نیاز دارید.

درواقع هرچقدر هم که روزمان شلوغ باشد، باز هم بخش زیادی از آن را وقت‌های مرده تشکیل می‌دهند. بنابراین با شناخت و کنترل این زمان‌های مرده می‌توانید برای یادگیری فن بیان زمان ذخیره کنید.

بهتر است به جای فکر کردن دربارۀ این‌که کارهای خانه و مراقبت از بچه‌ها رمقی برایتان باقی نمی‌گذارد یا این‌که مجبورید در طول روز بیشتر از هشت ساعت کار کنید، به این فکر کنید که ماهیت یادگیری مهارت‌های ارتباطی به شکلی است که با صرف کمی دقت و خلاقیت به راحتی می‌توان هر موقعیتی را به یک شرایط مطلوب برای یادگیری تبدیل کرد.

می‌توانید وقتی در محل کار هستید با دقت به رفتار کسی که در فن بیان از شما بهتر است، الگوهایی که باعث این برتری می‌شوند را شناسایی کنید و آن‌ها را تقلید کنید. یا وقتی در منزل مشغول آشپزی هستید، مثل یک سرآشپز که در تلویزیون آشپزی آموزش می‌دهد تمام مراحل کار را با صدای بلند و بیان شیوا ادا کنید و بر روی کنترل یا رفع یک یا چند مورد از ایرادات بیانی‌تان تمرکز کنید.

زمان‌هایی که درحال آشپزی هستید، فرصت خوبی برای تمرین فن بیان است.
زمان‌هایی که درحال آشپزی هستید، فرصت خوبی برای تمرین فن بیان است.

به جای فکر کردن به این موضوع که سرتان بیش از حد شلوغ است و در این وانفسا، جایی برای یادگیری و تمرین فن بیان وجود ندارد، ذهنتان را آزاد بگذارید تا به دنبال نشانه‌ها برود و مسیر منحصربه‌فرد یادگیری‌اش را خودش ترسیم کند.

فرقی ندارد که جغد شب باشید یا پرندۀ صبح (+)؛ در هر کدام از این دو زمان که احساس راحتی و آرامش بیشتری می‌کنید، زمان خلوتی در نظر بگیرید و بین بیست دقیقه (یک پومودورو) تا یک ساعت را به یادگیری فن بیان اختصاص دهید.

فراموش نکنید که حتی اگر در یک روز فقط پنج دقیقه هم برای یادگیری زمان بگذارید، از هیچی بهتر است. همین پنج دقیقه اگر مستمر باشد می‌تواند پس از یک مدت اثر بزرگی در تقویت مهارت فن بیان و سخنوری  شما داشته باشد.

پس بسته به ترجیح‌تان، اول هر روز یا آخر هر شب، حداقل یک زمان کوتاه را به یادگیری و تمرین تکنیک‌های فن بیان اختصاص دهید و تلاش کنید این زنجیر یادگیری پاره نشود.

[برای مطالعۀ بیشتر: تکنیک پومودورو و زنجیره عادات ساینفلد ]

اکثر ما اینطور فکر می‌کنیم که تنها راه سپری کردن تعطیلات، استراحت کردن و جبران کسری خواب روزهای غیرتعطیل است. اما چه می‌شود اگر لحظاتی از روز تعطیل را به یادگیری مهارتی اختصاص دهیم که می‌تواند زندگی‌مان را دگرگون کند؟

لازم نیست تمام تعطیلاتتان را برای یادگیری قربانی کنید. فقط کافی است بسته به همتتان، بین پنج دقیقه تا یک ساعت زمان بگذارید و یکی از تمرینات فن بیان را به درستی و با صرف توجه کافی انجام دهید.

یکی دو بار این کار را انجام دهید تا ببینید به تدریج، چطور در به کارگیری زمان‌های خالی برای تقویت فن بیان استاد می‌شوید.

در نهایت فراموش نکنید اگر به یادگیری فن بیان متعهد باشید، سعی می‌کنید همیشه زمانی هرچند اندک برای آن در نظر بگیرید. تهعد شرط اصلی یادگیری هر چیزی، از جمله فن بیان و سخنوری است.

اگر به مقالات و یادداشت‌های آموزشی شبیه به این مطلب علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنم نگاهی به مقالات آموزشی سایت آقای صحنه بیندازید.

مطالب پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *